Idén mintegy 13 tonna búzával járulnak hozzá a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem programhoz a Mészáros Csoporthoz tartozó agrárvállalkozások – közölte a Talentis Agro Holding Zrt. szerdán az MTI-vel.

A tizenkét év óta egyre szélesebb összefogással zajló Magyarok Kenyere program a gazdák szolidaritásának ünnepe, így az agrárholdinghoz tartozó mezőgazdasági vállalatok az aszályos időjárás és a szomszédban dúló háború okozta nehézségek ellenére különösen fontosnak tartották, hogy hozzájáruljanak a karitatív kezdeményezés sikerességéhez – hangsúlyozták a közleményben.

A Mészáros Csoporthoz tartozó agrárcégek közül az Agrosystem Zrt., az Aranykorona Zrt., a Búzakalász 66 Felcsút Mg. Kft., a Gödöllői Tangazdaság Zrt., a Hidasháti Mg. Zrt., a Kunhalom Agrária Kft., a Lajta-Hanság Zrt., a Sárvári Mg. Zrt., a Szarvasi Agrár Zrt., a Szombathelyi Tangazdaság Zrt., továbbá a Kinizsi 2000 Mg. Zrt., a Kutas ’95 Zrt., valamint az OPUS GLOBAL Nyrt. tulajdonában lévő Csabatáj Zrt. vett részt a gyűjtésben. Cégenként egy tonna búzát juttattak el a hozzájuk legközelebb eső átadási pontra.

Az ország különböző pontjain július 1. és augusztus 20. között összegyűjtött búzát húsz malomban, köztük a szintén a Talentis Agro Zrt.-hez tartozó Aranka Malomban őrlik meg, államalapításunk ünnepére pedig ebből a lisztből sütik majd a Magyarok Kenyerét.

A Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program a magyar gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogása. Az egész éven átívelő programban Magyarország teljes területéről és a Kárpát-medence magyar lakta településeiről ajánlanak fel búzát a gazdálkodók a rászoruló magyar gyermekeket segítő szervezeteknek határainkon innen és túl.

A 2011-ben résztvevő száz gazda még 10 tonna búzát adott össze, 2021-ben már a koronavírus és az időjárási viszontagságok ellenére csaknem 7400 adományozó járult hozzá 1050 tonna kenyérgabonával a jótékonysági akció sikeréhez.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!