Részvételi csúccsal ért véget az agrárkamarai választás, a nem hivatalos adatok szerint csaknem 79 ezren szavaztak – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara az MTI-vel.

A részvétel majdnem kétszeresen múlta fölül a legutóbbi, 2017-es választást, így a megyei küldöttjelölti listákat állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint 17 támogató szervezetük minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott – írták.

Nemzetközi összehasonlításban is egyedülállóan magas a 18,5 százalékos részvételi arány, az EU más tagállamaiban általában néhány százalék – tették hozzá.

A pénteki voksolás eredményét hivatalosan hétfőn állapítják meg. A megyei alakuló küldöttgyűléseket június 13. és 17. között, a kamara alakuló ülését július 7-én tartják. A NAK a közlemény szerint abban bízik, hogy ezt követően az eddigieknél is hatékonyabban képviselheti az ágazati érdekeket.

A megyei küldöttválasztásokon az agrárkamara korábbi tájékoztatása szerint a szavazásra jogosultak száma csaknem 400 ezer volt. Szavazati joggal a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag rendelkezett.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!