A kormány tavaly 2000 milliárd forint értékben írt ki pályázatokat a gazdálkodók, az élelmiszer-feldolgozást végzők, szőlészek, borászok számára – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a szaktárca és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szakmai fórumán szerdán, Egerben.

A Közös Agrárpolitika reformjáról szóló tanácskozás előtt Feldman Zsolt államtitkár az MTI-vel közölte: tavaly indították el a Megújuló vidék, megújuló agrárium programot, amely a vidéki gazdaság talpra állítását, megerősítését szolgálja.

A rendelkezésre álló források segítségével a precíziós gazdálkodásra átállásban segítik a gazdákat, több mint 100 milliárd forintot költenek már most az élelmiszer-feldolgozás megújítására.

Terménytárolókat, szárítókat újítunk meg, állattartó telepeket újítunk fel. Ennek következtében nő a hazai élelmiszerellátás biztonsága, ami ezekben a nehéz időkben kulcsfontosságú.

– jelentette ki az államtitkár. Hozzátette: versenyképessé alakítják a hazai élelmiszergazdaságot, ami stabil munkahelyeket, stabil vállalkozásokat és prosperáló vidéki gazdaságot jelent.

A házigazda Heves megyét példaként hozva kijelentette: csak az elmúlt néhány évben Heves megyében 110 milliárd forint jutott vidékfejlesztési támogatások révén 9300 gazdálkodónak. Ebből a pénzből közel 800 projektet finanszíroztak, 47 milliárd forint értékben, ami a technológiai megújulást, az életben maradást, a versenyképességet növeli.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!