Az elmúlt tizenkét év a családi gazdaságok, a családokon alapuló kis-és közepes gazdaságok megerősítésének, “helyzetbe hozásának” évtizede volt – közölte az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kedden a Debreceni Egyetem szolnoki campusán.

Feldman Zsolt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) által szervezett Nőnapi Gazdaasszony Fórum című szakmai rendezvényen azt mondta, hogy a családi gazdaság mindig azt a családot jelentette, jelenti, ahol nők és férfiak, gyermekek, szülők, nagyszülők egymást segítve igyekeznek a jövőt építeni.

Detre Miklós, a Magyar Államkincstár mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokért felelős elnökhelyettese elmondta: a MÁK, mint az agrártámogatások kifizetéséért felelős szervezet, mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdálkodók minél hamarabb juthassanak az agrártámogatásokhoz. Az idén az egységes kérelemhez kötődő támogatások 95 százalékát a tervek szerint március 31-ig, három hónappal a tényleges határidő előtt, teljesíteni fogják – mondta.

Kállai Mária, Jász-Nagykun-Szolnok megye 1-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője és képviselő-jelöltje arról beszélt, hogy példaértékű munkát végeznek a gazdák, az ország boldogulásához elengedhetetlen a munkájuk. Úgy vélte, a vidékfejlesztést illetően az ország nagyon komoly jövőképpel bír, ennek záloga, hogy a polgári kormány folytassa a munkát.

F. Kovács Sándor, Jász-Nagykun-Szolnok megye 3-as számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselője és képviselő-jelöltje szavai szerint a nők tartják össze a családot és gondoskodnak a családtagokról, az “ő vállukon van a nemzet jövője”.

Herczeg Zsolt, Jász-Nagykun-Szolnok megye 4-es számú választókerületének fideszes országgyűlési képviselő-jelöltje, Mezőtúr polgármestere (Fidesz-KDNP) azt mondta, a mai kor kihívásainak csak összefogással lehet megfelelni, és hozzátette: Mezőtúron összetartanak a gazdák.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!