Közép-Európa meghatározó agrárfókuszú egyetemévé szeretne válni a gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) – mondta az egy éve alakult felsőoktatási intézmény rektora a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában szerdán.

Gyuricza Csaba hangsúlyozta: Magyarországon korábban nem volt példa arra, hogy négy egyetemet és egy teljes agrárkutató hálózatot egy rendszerbe fogjanak össze, de az integrációt – és közben a fenntartóváltást is – sikeresen bonyolították le.

A változások hatására az intézmény költségvetése több mint duplájára növekedett, így átfogó bérrendezést is végre tudtak hajtani az agrár-felsőoktatásban – tette hozzá a rektor.
Megjegyezte: az újonnan létrehozott egyetemen elkezdték az oktatás és a képzés modernizációját, valamint az infrastruktúra fejlesztését is.

Eredményeiket az is mutatja – folytatta Gyuricza Csaba -, hogy a 11 százalékos országos átlaggal szemben a MATE 24 százalékkal növelte hallgatóinak létszámát.

Kiemelte: szeretnék elérni, hogy a MATE ne csak Közép-Európa legnagyobb agrárfókuszú egyeteme legyen, hanem a régió legerősebb, legismertebb és legelismertebb agrárprofilú intézménye is.

A gödöllői székhelyű Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem 2021. február 1-jén jött létre a 2000-ben létrehozott Szent István Egyetem alapítványi fenntartásúvá alakításával.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!