Majdnem 26 ezer hektáron ültetett fákat a Pilisi Parkerdő Zrt. az Újszülöttek erdeje program keretében – közölte a Pilisi Parkerdő pénteken az MTI-vel.

Az erdőtelepítést az elmúlt hónapokban Budajenő, Nagykovácsi, Visegrád, Ráckeve, Pomáz, Pécel és Galgamácsa térségében végezték.

Elsősorban kocsányos és kocsánytalan tölgyet, valamint csert ültettek, de a változatos erdőkép és a biológiai sokféleség érdekében más fafajokkal is elegyítették az állományt.

A telepítést azzal indokolták, hogy a Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv értelmében 2030-ig minden évben legalább 10-10 facsemetét kell ültetni megszülető gyermekek után. Pest megyében 2018-ban több mint 27 ezer újszülött jött a világra. A fásítás az erdők természetességét, élőhelyi változatosságát is növeli, az ültetett fajok ellenállnak a klímaváltozás hatásainak – tették hozzá.

Nyitókép: Unsplash / Illusztráció.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!