Október 4-én ünnepeljük az Állatok Világnapját, mely egyben Assisi Szent Ferenc, az állatok és a természet védőszentjének az emléknapja is.  A jeles dátumra a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem az Év Emlősének megválasztott fajáról előadással készült.

Az első ízben 1931-ben említett világnap az állatok védelmére hívja fel a figyelmet; arra emlékeztet, hogy törődjünk velük, figyeljünk rájuk. Az ember kötelessége a kihalás szélén álló fajok védelme, a környezetében élő állatokról gondoskodni.

 

Az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet által működtetett Vadonleső Program 7 éve indította el az Év Emlőse kezdeményezést, melynek célja kiemelten foglalkozni egy, a Magyarországon is előforduló emlősfajjal – hangsúlyozva az állat védelmének fontosságát és megismertetni fajtája tulajdonságait.

2021-ben az Év Emlőse a hermelin. A menyétfélék családjába tartozó kis ragadozót a MATE Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Intézetének igazgatója, Prof. Dr. Heltai Miklós mutatja be az alábbi linken található videóban.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!