Egyelőre nem tudni, mekkora kárt okoztak a szabadföldi zöldségekben a hét végi viharok és a heves esőzések – olvasható a Világgazdaság szerdai számában.

A lap a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezetre hivatkozva azt írta, hogy néhány mélyebb fekvésű területen megállt a víz, ott az a kérdés, hogy mennyi ideig marad a terület elöntve.

Tavaly volt olyan csemegekukorica-tábla, amelyet félméteres magasságban öntött el az ár, de mivel hamar levonult, az állomány különösebben nem károsodott.

– áll a cikkben.

A lap összeállítása szerint a hideg és a meleg egyaránt gondot okozott a termesztőknek. A hideg miatt például késett a sárgarépa és a hagyma vetése, a hőség viszont nem tett jót a zöldborsónak.

A szakmai szervezet szerint is fontos lenne a belföldi zöldségfogyasztás növelése, ennek a törekvésnek azonban gátat szabnak a magas árak. A KSH adatai szerint egy év alatt 17 százalékkal drágult az átlagos zöldségkosár – olvasható a cikkben.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!