A kerttel, udvarral vagy terasszal rendelkező ingatlantulajdonosok csaknem 60 százalékánál napirenden van, hogy komolyabb felújításba kezd a ház körül a következő egy évben – közölte a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. kedden az MTI-vel.

A cég május közepén készített reprezentatív felmérést 1100 ember megkérdezésével, amelyből kiderült, hogy a megkérdezettek 80 százaléka nem tudta, hogy az idén indított, 50 százalékos otthonfelújítási támogatást kert, udvar vagy terasz rendbetételéhez is igénybe lehet venni.

A felmérés szerint azonban akik már döntöttek a felújításról, azok jártasabbnak tűntek ebben a kérdésben. A ház körüli munkákat tervezők 15 százaléka ugyanis egészen biztosan igénybe veszi az állami segítséget a rekonstrukciós munkákhoz, a válaszadók 45 százaléka azonban még megfontolja a döntést.

Közölték, azok körében, akik tudnak arról, hogy az állami támogatás ilyen célra is felhasználható, és ezt szeretnék is kihasználni, az átlagos felújítási érték 640 000 forint. Ezzel szemben átlagosan 460 ezer forintot akarnak erre a célra fordítani azok, akik előtt nem volt ismert ez a lehetőség vagy nem kívánják igénybe venni.

A felmérésből az is kiderült, hogy a terveiket biztosan megvalósítók 48 százaléka a kerítését hozná rendbe, valamint növényt vagy füvet telepítene. A válaszadók 25 százaléka a járdát újítaná meg, 24 százalékuk pedig a teraszburkolatot cserélné ki. Mindezek mellett az autófelhajtó, csatorna, illetve az öntözőrendszer rendbetétele is számos háztulajdonosnál napirenden van.

A Semmelrock Stein+Design Közép-Kelet-Európában térkő és tájépítészeti megoldásokat nyújt. Összesen 7 ország 14 gyárában – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Románia és Bulgária – illetve szlovéniai, szerbiai, bosznia-hercegovinai, montenegrói és macedón értékesítési központokban együttesen 850 fő alkalmazottat foglalkoztat. A társaság a Wienerberger Csoport lányvállalata.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Semmelrock Stein+Design Burkolatkő Kft. nettó árbevétele 2020-ban 6,9 milliárd forint volt, ami 97,4 millió forinttal haladta meg az egy évvel korábbit. A társaság 2020-ban 492,3 millió forint nyereséggel zárt, míg egy évvel korábban még meghaladta a 781 millió forintot az adózott eredménye.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!