A magyar gépgyártás és gépforgalmazás szempontjából 2021 a lehetőségek éve, amely új rekordokat is eredményezhet ebben a szegmensben – hangsúlyozta Dr. Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Novara Coop Kft. mezőgépkereskedő társaság tököli telephely- és gyáravató eseményén szombaton.

Az idén 15 éve működő 100 százalékos hazai tulajdonosi bázissal rendelkező Novara Coop 260 millió forintos beruházás révén kibővített telephelyét Dr. Feldman Zsolt államtitkár és Pilisi Ernő, a Novara Coop alapító tulajdonosa avatta fel.

Dr. Feldman Zsolt megnyitójában felidézte, hogy 2020-ban új rekord született a hazai gépforgalmazásban: az értékesített gépek és alkatrészek értéke elérte 255 milliárd forintot. Ebből az összegből közel 200 milliárd forintot új gépek beszerzésére fordítottak, ami azt mutatja, van forrás és jövőkép a hazai mezőgazdaságban.

Az államtitkár kiemelte: a Vidékfejlesztési Program forrásainak megháromszorozása nyomán ezekben a hetekben, hónapokban is számos pályázat jelenik meg, melyek keretében állattartó telepek, kertészeti üzemek és terménytárolók létesítése és fejlesztése zajlik majd. Mindez kiemelt lehetőséget jelent a gépgyártás- és forgalmazás számára is, és hozzájárulhat ahhoz, hogy az idei év eredményei a tavalyi rekordokat is túlszárnyalják.

Pilisi Ernő, a Novara Coop Kft. ügyvezető tulajdonosa megnyitó beszédében elmondta, hogy a gépforgalmazás mellett egyre nagyobb szerepet kap az innovatív gépgyártás, -gyártatás a cég tevékenységében. E tevékenység új mérföldköveként a mai napon stratégia partnerségi megállapodást kötnek már meglévő partnercégükkel, a vajdsági Adán működő Termometallal. A korszerű gépek gyártásán keresztül ez a megállapodás fontos lehetőséget teremt a vajdasági magyarság helyben történő munkához jutására is.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!