Míg a lakosságnak szánt fertőtlenítőszerekből már mindenhol megfelelő mennyiség áll rendelkezésre, a professzionális és orvosi fertőtlenítőszerekből még mindig nincsen elegendő. A Caola Zrt. már a járvány első hulláma alatt úgy alakította át a gyártókapacitását, hogy a kozmetikai termékcsaládok helyett is száz százalékban, két-három műszakban higiéniás termékeket készített. Mostanra egy új laboratóriumot nyitottak és hamarosan bemutatnak egy új, kifejezetten professzionális és orvosi felhasználásra is alkalmas szortimentet. Terveik szerint hamarosan havi 5000 tonnányi higiéniás termékkel tudnak hozzájárulni a koronavírus járvány elleni hatékony védekezéshez.

A koronavírus hatására idén tavasztól sokáig hirtelen hiánycikknek számítottak a fertőtlenítőszerek. Jelenleg a lakossági igényeket már mindenütt megfelelően ki tudják szolgálni, azonban professzionális és orvosi fertőtlenítőszerekből továbbra is hiány van, hiszen ezek speciális engedélyezési eljáráshoz kötöttek, sokkal kevesebb cég gyárthatja őket. Ezek között van a Caola Zrt. is, amely Magyarország legrégebbi szappangyára és higiénia vállalata egyben.

A járvány első hullámában új kihívásokkal és új igényekkel találtuk szembe magunkat, amelyekre gyorsan reagálva úgy alakítottuk át a gyártókapacitásunkat, hogy a kozmetikai termékcsaládok helyett is száz százalékban, két-három műszakban higiéniás termékeket készítettünk.

– mondta Dr. Bándi Imre, a Caola Zrt. vezérigazgatója.

CAOSEPT kézfertőtlenítő. | Foró: CAOLA Zrt.

Ahogy fogalmazott, célul tűzték ki, hogy hozzájáruljanak a járvány elleni hatékony védekezéshez és hogy biztosítsák a frontvonalban dolgozók és egészségügyi intézmények részére a szükséges higiéniás termékeket.

A cég ezért új laboratóriumot is épített, amely nemrég megkezdte a működését. Emellett azt tervezik, hogy a jelenlegi 500 tonnás havi gyártókapacitásukat rövid időn belül tízszeresére, 5000 tonnásra növelik – ezzel egyidejűleg munkalehetőséget teremtve.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy bővítsük azon professzionális termékek körét, amelyek a koronavírus – és bámely járvány – esetén az egészségügyi védekezés területén kiemelkedő jelentőséggel bírnak. Megalkottuk a Caola Medical termékcsaládot professzionális felhasználásra, mely a felület-, valamint a kéz- és bőrfertőtlenítő szereken kívül betegfürdetőt, seböblítő oldatokat, sebgélt, orvosi műszer- és eszközfertőtlenítő szereket valamint az ultrahanghoz használt speciális gélt is.

– mondta Dr. Kovács Barbara fejlesztési vezető.

Dr. Kovács Barbara a laboratóriumban. | Foró: CAOLA Zrt.

A CAOLA Zrt.-ről:

Az 1831-ben alapított Caola Zrt. Európa legrégebbi vegyipari vállalata és egyben Magyarország legrégebbi szappangyára, higiénia vállalata. A Caola több mint 185 éves múltra visszatekintő, jelenleg is magyar tulajdonban lévő kozmetikai vállalat, generációk kedvenc márkája. A saját kutatási bázissal és kozmetikai gyárteleppel rendelkező vállalat több, a generációkon átívelő márkát tudhat magáénak. Legnagyobb értékük az a több száz éves tudás és azok receptúrák, amik már az 1800-as években is sikeresek voltak a higiéniai felhasználásban, s már akkor is a magyar emberek biztonságát segítették.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!