Pénz bankjegy forint húszezer forint 20090321 Fotó: Marton Szilvia / Napi Gazdaság

Megkezdődik pénteken az agrártámogatások előlegfizetése – mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.

Feldman Zsolt elmondta, ez azt jelenti, hogy a következő hónapokban, de még idén mintegy 170 ezer gazdálkodó 290 milliárd forint támogatást kaphat.

Felhívta a figyelmet, hogy számos támogatási jogcímen kezdi meg az államkincstár az utalásokat. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a szántóföldeken gazdálkodók, hanem a gyümölcstermelők, valamint a tehén- vagy juhtartók ugyanúgy megkaphatják az előleget.
Hozzátette, a mostani forrás a koronavírus-járvány és a nehéz gazdasági helyzet miatt a legjobbkor fog érkezni a gazdálkodók számára.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, az idei év a korábbiakhoz képest azért is nehéz volt, mert majdnem 500 ezer hektáron voltak fagykárok, aszálykárok vagy pusztított a belvíz. A gyümölcstermelők különösen nehezen élték meg az idei esztendőt, hiszen sokuknak szinte a teljes termése odalett – tette hozzá Feldman Zsolt.

Nyitókép: MTI.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!