Tematikus kürtőskalács-hétvégékkel készül az erdélyi finomság rajongóinak a Vitéz Kürtős csapata. Augusztus 15-től a Kürtőskalács Fesztivál ínyenc attrakciói az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában elevenednek meg: Glutén- és Tejmentes Hétvége, Vegán Hétvége, Ínyencségek Hétvégéje és minden, mi szem-szájnak ingere…

A járványhelyzet ellenére sem maradunk kürtőskalács nélkül

Az idei évben a járványhelyzet okozta korlátozó intézkedések miatt az októberi Kürtőskalács Fesztivált nem tudják megtartani a megszokott körülmények között, viszont a rendezők szeretnék, ha más formában mégis találkoznának a Fesztivál különlegességeivel a kürtőskalács kedvelői.

Arra gondoltunk, hogy augusztustól egészen október végéig különféle tematikus hétvégékkel örvendeztetjük meg az erdélyi finomság rajongóit, hogy senki se maradjon ínyencségek nélkül. A program helyszínéül pedig mi más szolgálhatna, mint az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászda a Városligetben.

– mondja András Tünde, a Kürtőskalács Fesztivál rendezvényigazgatója.

Fotó: Kürtőskalács Fesztivál
Fotó: Kürtőskalács Fesztivál

Fesztivál helyett tematikus hétvégék

Augusztus elején már szerveztek egy GM és TM Hétvégét, glutén-, laktóz-, tejfehérje-, és tojásmentes kürtőskalácsokkal várták az érdeklődőket. Mivel ez az alkalom rendkívül népszerű volt és sok pozitív visszajelzést kaptak, a szervezők arra gondoltak, hogy idén újragondolják a Kürtőskalács Fesztivált, és ha ők nem is mehetnek a közönséghez, akkor házhoz viszik a Fesztivál különlegességeit.

A GM és TM Hétvégén túl készülünk Vegán és Bio Hétvégével, Különleges Ízek és Ínyencségek Hétvégéjével és egyéb tematikus napokkal.

– teszi hozzá Bálint Gáspár, a Vitéz Kürtős ügyvezető igazgatója.

Fotó: Kürtőskalács Fesztivál
Fotó: Kürtőskalács Fesztivál



Extra meglepetéssel készülnek

A szervezők elmondták: a Kürtőskalács Fesztivál eredetileg tervezett hétvégéjén szeretnék egy kicsit megidézni a Fesztivál hangulatát, így a biztonsági szabályozásokat maximálisan betartva készülnek majd valamilyen extra meglepetéssel is az érdeklődőknek.

Bízunk benne, hogy jövőre már a megszokott körülmények között találkozhatunk és pótolhatjuk az idei kürtőskalács ünnepet.

– zárja gondolatait András Tünde.

Fotó: Kürtőskalács Fesztivál
Fotó: Kürtőskalács Fesztivál

A tematikus hétvégék részletei az alábbi oldalalakon érhetőek majd el:

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!