Kormányzati beavatkozás nélkül több száz milliárd forintnyi kiesés lehetett volna a díszkertészeti ágazatban – mondta Orlóci László, Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezetének elnöke az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában.

Hirdetés (x)Hirdessen a Farmer Magazinban!
E-mail: hello @ summary.hu
Médiajánlat

Az ágazat körülbelül 470 milliárd forintnyi teljesítményre képes éves szinten, ami beavatkozás nélkül 170 milliárdra csökkent volna Orlóci László szerint.

A szakmaközi szervezet elnöke megemlítette, hogy válságstábot hoztak létre, amely együttműködött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával (NAK) és az Agrárminisztériummal a kormányzati lépések kidolgozása érdekében.

A szervezet elnöke fontosnak nevezte, hogy a mostani hosszú hétvégén, amikor anyák napja van, korlátozás nélkül nyitva lehetnek a virágüzletek. Ez jelentős segítséget jelent az ágazatnak – hangsúlyozta.

Orlóci László elmondta: több mint 100 ezer embernek ad munkát az ágazat, amelynek nagy részét érinti a válság. Főleg azért, mert ezek a hónapok jelentik az ágazat értékesítésében a fő szezont, sokan e néhány hónap bevételéből élnek egész évben – tette hozzá.

Nyitókép: Unsplash.

Tetszett a cikk?
Ne felejtsétek el megosztani! Köszönjük!

FARMER MAGAZIN A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN
Facebook CSOPORTUNKBAN szakmai témákat vitatunk meg, Facebook OLDALUNKON pedig értesülhetsz a legfrissebb hírekről. Kövesd a Farmer Magazint a közösségi média oldalakon is!